ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ 2015

ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑ

Το Μαγικό Βουνό – ένα όνομα, ένας θρύλος, ένα κρασί που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Μυστηριακό ως προς το όνομά του παραπέμπει στο χρυσοφόρο Παγγαίο όρος που υψώνεται επιβλητικό απέναντι από το Οινοποιείο Château Νico Lazaridi.

Συνδέεται με τον ιστορικό θησαυρό της Διονυσιακής λατρείας, την αναζήτηση θησαυρών από τον Μέγα Αλέξανδρο και αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών μεταξύ ανατολής και δύσης εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το Μαγικό Βουνό ερυθρό, που παράγεται από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc, από την πρώτη του κυκλοφορία το 1990 και ως σήμερα, παραμένει ένα αξεπέραστο προϊόν, μία γεύση θεία, ευγενική, μυστηριακή που χαρακτηρίζει την ποιότητα της NICO LAZARIDI.

Αναζητείται φανατικά κάθε χρόνο όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τη μοναδική συλλεκτική φιάλη του, που αλλάζει το εικαστικό της θέμα από σοδειά σε σοδειά.

Στην ολοκαίνουργια ετικέτα για το ερυθρό “Μαγικό Βουνό” εσοδείας 2015 βρίσκεται το έργο «Κλέφτες», που έχει φιλοτεχνήσει ο εικαστικός καλλιτέχνης Γιάννης Γιγουρτάκης. Χρησιμοποιώντας λάδι πάνω σε καμβά, ο ζωγράφος μάς δίνει μια πρωτότυπη σύνθεση: δύο μορφές κουβαλούν ένα υπερμεγέθες τσαμπί σταφύλι, σαν να πραγματοποιούν μια απόδραση από ένα περιφραγμένο μέρος, ενώ στο βάθος δεσπόζει ένα βουνό.

Διατίθεται σε φιάλες Magnum, Jeroboam & Mathusalem.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τύπος: Οίνος Ερυθρός Ξηρός.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά.

Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 50%, Cabernet Franc 50%.

Αμπελώνες: Δημοτικά Διαμερίσματα Αγοράς και Πηγαδίων.

Καλλιέργεια: Έχει δοθεί στον αμπελώνα γραμμική μορφή με προσανατολισμό από Βορρά προς Νότο.  Σε εδάφη μέσης σύστασης, αμμοαργιλώδη με ελαφριά κλίση και χαμηλή στρεμματική απόδοση 500-600kg/στρ.

Ημερομηνία τρύγου: Σεπτέμβριος.

Οινοποίηση–Ωρίμανση: Κλασική οινοποίηση ερυθρού οίνου μακράς μεταζυμωτικής εκχύλισης και αύξηση της αναλογίας στέμφυλων/μούστου με παραμονή για ωρίμαση 18-20 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια και έπειτα 18 μήνες σε αναγωγικό περιβάλλον μέσα στη φιάλη.

Οινολογικές Αναλύσεις :
Αλκοολικός Τίτλος: 14,9%
Ολική Οξύτητα: 5,0g/l
Ανάγοντα Σάκχαρα: 2,7 g/l
pH: 3,7

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Διαθέτει έντονο βαθυκόκκινο χρώμα με ελαφρές κεραμιδί ανταύγειες. Στην μύτη πληθωρικά αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, βιολέτας, καφέ και σοκολάτας δένουν αρμονικά με τoν ιδιαίτερο χαρακτήρα των μπαχαρικών. Στόμα, ευγενικό και ισορροπημένο με αρωματικό πλούτο και μακρά επίγευση.

Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 10-15 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα: Πίνεται στους 18-20oC, συνοδεύοντας κόκκινα κρέατα με περίπλοκες σάλτσες, φτερωτό και ορεινό κυνήγι καθώς  και ώριμα πικάντικα τυριά.