Οινοποιειο Μακεδων

Η Πιέρια κοιλάδα στο Νομό Καβάλας είναι μία από τις δυναμικότερες ποιοτικά και ποσοτικά περιοχές παραγωγής οινοποιήσιμων σταφυλιών. Γι’αυτό το λόγο, αν και βρίσκεται σε μικρή χιλιομετρική απόσταση από το οινοποιείο της NICO LAZARIDI στη Δράμα, κρίναμε σκόπιμο να δημιουργήσουμε εκεί ένα καινούργιο οινοποιείο, που είναι κτισμένο στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης στις πλαγιές του Παγγαίου όρους και συγκεκριμένα στην τοπική κοινότητα Πλατανότοπου.

Στόχος μας ήταν να συμπληρώσουμε τη γκάμα των κρασιών μας με διαφορετικά προϊόντα, σε σχέση με αυτά που παράγονται στη Δράμα, εκμεταλλευόμενοι το εξαιρετικό terroir της περιοχής.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν 2.600τ.μ. και περιλαμβάνουν χώρους οινοποίησης, παραγωγής, εμφιάλωσης, χώρους αποθήκευσης, υπόγεια κάβα, γραφεία, αίθουσα γευσιγνωσίας και πολλαπλών χρήσεων.

Η αρχιτεκτονική αντίληψη του οινοποιείου επικεντρώνεται στη σύγχρονη και λιτή σχεδίαση που συνδυάζει μοντέρνα και διαχρονικά υλικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα συγκρότημα εναρμονισμένο στο φυσικό περιβάλλον και στα χαρακτηριστικά δόμησης της περιοχής χωρίς να παρεκκλίνει από τον στρατηγικό στόχο της επιτυχημένης γραμμής παραγωγής.

Στο Οινοποιείο Μακεδών η εταιρία NICO LAZARIDI παράγει τις οικογένειες κρασιών Χρυσό Λέων Chardonnay και Χρυσό Λέων Cabernet Sauvignon, Μαύρο Πρόβατο Semillon-Sauvignon & Μαύρο Πρόβατο Syrah, τα οποία φέρουν βιδωτό πώμα τύπου stelvin. Προσφάτως προστέθηκε μια νέα κατηγορία εισόδου, η Ντάμα & ο Ρήγας Κούπα. Στο Οινοποιείο Μακεδών παράγονται κρασιά με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο και Μακεδονία.