Οινοποιειο Château Νico Lazaridi

Στο Οινοποιείο Château Νico Lazaridi στην Αγορά Δράμας θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στους αμπελώνες και να γνωρίσετε την διαδικασία της οινοποίησης ξεκινώντας από τον χώρο παραλαβής της πρώτης ύλης, σταφύλι, και φτάνοντας μέχρι την κάβα παλαίωσης όπου ωριμάζουν τα κρασιά μας. Στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε την αίθουσα τέχνης  “Μαγικό Βουνό” και να θαυμάσετε τη θέα από τον πύργο του οινοποιείου.

Η επίσκεψή σας στο οινοποιείο μπορεί να συνδυαστεί με δραστηριότητες και εκδρομές στον ευρύτερο νομό της Δράμας, μια περιοχή πλούσια σε φυσικά αξιοθέατα, ιστορία και παραδόσεις. Στο νομό Δράμας έχετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε στα μοναδικά δάση ερυθρελάτης, να απολαύσετε τα μνημεία της φύσης (σπήλαια, φαράγγια), να κάνετε ορεινή πεζοπορία, ορειβασία και αναρρίχηση. Να ακολουθήσετε πολιτιστικές διαδρομές επισκεπτόμενοι βυζαντινά και μεταβυζαντινά μοναστήρια και εκκλησίες, αρχαιολογικούς χώρους και τοπικά μουσεία. Να παρακολουθήσετε λαογραφικές εκδηλώσεις και να πάρετε μέρος σε τοπικά πανηγύρια ή σε καλλιτεχνικές συναντήσεις.

*Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης το ποσό των 5€/άτομο διατίθεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης – Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας (αρ. απόφασης 3686/22.5.2015)

  • Κόστος Ξενάγησης 5€/Άτομο*
  • Η ξενάγηση πραγματοποιείται στους εξής χώρους: Αμπελώνες, Τμήμα Παραγωγής, Εμφιάλωση – Αποθήκευση, Υπόγεια κάβα βαρελιών, Πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό».
  • Δυνατότητα γευσιγνωσίας: Η γευσιγνωσία περιλαμβάνει τρία προϊόντα (λευκό, ροζέ, ερυθρό). Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν (κατόπιν συνεννόησης με το οινοποιείο), μπορούν να δοκιμαστούν περισσότερα κρασιά με το ανάλογο κόστος.
  • Χρήσιμες Πληροφορίες:
  • Για αγορές άνω των 20€, δίδεται έκπτωση 5€.
  • Σ’ όλους τους επισκέπτες διανέμεται δωρεάν ενημερωτικό υλικό.
  • Διάρκεια ξενάγησης & γευσιγνωσίας: 1 ώρα

Ωράριο επισκέψεων:
Δευτέρα ως Παρασκευή: 9.30π.μ.–15.00μ.μ.
Επισκέψεις γκρουπ 10 ατόμων και άνω: κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Εορτές –Αργίες: κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας .

Υπεύθυνη επικοινωνίας:
κα Ευτυχία Τσοκαταρίδου, τηλ. 2521082049, e-mail: info [@] nicolazaridi.gr

Ο χώρος είναι προσβάσιμος για τα άτομα με κινητική αναπηρία. Yπάρχει ανελκυστήρας και προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής.