Οινοποιειο Château Nico Lazaridi

Επιλέξαμε την τοπική κοινότητα Αγοράς στο Νομό Δράμας για να εγκαταστήσουμε το πρωτοποριακό, σύγχρονο οινοποιείο μας. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή της τοποθεσίας του, αφού λάβαμε υπόψη όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε η παραγωγή των αμπελώνων να επεξεργάζεται στην μικρότερη δυνατή απόσταση από τον τόπο συγκομιδής δίνοντας στους ανθρώπους της εταιρίας την δυνατότητα να δημιουργήσουν άριστα κρασιά τα οποία στη συνέχεια θα αποθηκευτούν κάτω από ιδανικές συνθήκες, πριν φτάσουν στον καταναλωτή.

Το οινοποιείο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του είναι κτισμένο μέσα στον κεντρικό αμπελώνα και εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο της περιοχής, βλέποντας από όλες τις πλευρές του περιμετρικά την συνολική εκμετάλλευση των αμπελώνων. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα μέσα για την παραγωγή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν περίπου 6.500 τ.μ. και αποτελούν ένα ενοποιημένο συγκρότημα που περιλαμβάνει χώρους οινοποίησης, παραγωγής, εμφιάλωσης, χώρους αποθήκευσης, υπόγειες κάβες για την ωρίμανση των κρασιών, γραφεία, χώρους γευσιγνωσίας και σεμιναρίων καθώς και την πινακοθήκη “Μαγικό Βουνό” η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο του οινοποιείου, έργο του Δραμινού αρχιτέκτονα Γιάννη Ματσίνη, δίνει την εντύπωση «ουράς χελιδονιού». Δημιουργεί μία εσωτερική αυλή, όπως κατά παράδοση έχουν όλες οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις έγκλειστης μορφής, προσφέροντας την δυνατότητα οπτικής επαφής με τον περιβάλλοντα χώρο τόσο στον επισκέπτη όσο και στους εργαζομένους. Ο αρχιτέκτονας φρόντισε ακόμη να εναρμονισθεί όλο το οινοποιείο με το ανάγλυφο της περιοχής δημιουργώντας μια συνέχεια της γραμμής του ορίζοντα ενώ από το παρατηρητήριο στον πύργο του κτιρίου ο επισκέπτης έχει μια πανοραμική άποψη των αμπελώνων και της ευρύτερης περιοχής.

Το πιο φημισμένο brand name της οινοποιίας NICO LAZARIDI, είναι το ομώνυμο κρασί Château Nico Lazaridi σε λευκό και ερυθρό, την οικογένεια συμπληρώνει το Rosé Nico Lazaridi. Η γκάμα κρασιών του Οινοποιείου Château Nico Lazaridi περιλαμβάνει επιπλέον το μονοποικιλιακό Merlot Nico Lazaridi ενώ οι οικογένειες των κρασιών Μαγικό Βουνό και Perpetuus αφορούν ειδικευμένα προϊόντα παλαίωσης. Επίσης η εταιρία οινοποιεί στην κατηγορία των λιαστών φυσικών γλυκών οίνων το κρασί Μελισσουργό και προσφάτως το λευκό ημιαφρώδες Solitaire. Στο Οινοποιείο Château Nico Lazaridi παράγονται κρασιά με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα και Αγορά.