ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΛΕΥΚΟ 2018

ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΡΑΜΑ

Το Μαγικό Βουνό -μυστηριακό ως προς το όνομά του παραπέμπει στο χρυσοφόρο Παγγαίο όρος που υψώνεται επιβλητικό απέναντι από το Οινοποιείο Château Νico Lazaridi και συνδέεται με τον ιστορικό θησαυρό της Διονυσιακής λατρείας, την αναζήτηση θησαυρών από τον Μέγα Αλέξανδρο και αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών μεταξύ ανατολής και δύσης εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το Μαγικό Βουνό λευκό, που παράγεται από Sauvignon Blanc, από την πρώτη του κυκλοφορία το 1993 και ως σήμερα θεωρείται ένα προϊόν που χαρακτηρίζει την ποιότητα της NICO LAZARIDI. Αναζητείται φανατικά κάθε χρόνο όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τη μοναδική συλλεκτική φιάλη του, που αλλάζει το εικαστικό της θέμα από σοδειά σε σοδειά.

 

ICON WINE

To έργο της ετικέτας απεικονίζει ένα αεροπλάνο του περασμένου αιώνα που πετά σε έναν απειλητικό ουρανό πάνω από έναν σκοτεινό ορεινό όγκο και το φιλοτέχνησε ο εικαστικός καλλιτέχνης Γιάννης Γιγουρτάκης. Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών, έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 20 ομαδικές εκθέσεις και έργα του βρίσκονται σε αρκετές ατομικές συλλογές. Το 2016 ήταν ένας από τους 125 εικαστικούς από όλο τον κόσμο που δούλεψαν στην ταινία animation “Loving Vincent” με θέμα την ζωή του Vincent Van Gogh.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός.

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά.

Ποικιλίες: Sauvignon Blanc 100%.

Αμπελώνες:  Δημοτικά Διαμερίσματα Αγοράς και Πηγαδίων.

Καλλιέργεια: Η ποικιλία είναι εγκατεστημένη σε υψόμετρο που αγγίζει τα 250m. Γραμμική μορφή αμπελώνα, εδάφη με ελαφριά κλίση και προσανατολισμό από Βορρά προς Νότο για την καλύτερη ωρίμανση των σταφυλιών.

Ημερομηνία τρύγου: Αρχές Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση– Ωρίμαση: Ακολουθείται η μέθοδος κρυοεκχύλισης  ενώ οι θερμοκρασίες ζύμωσης διαφέρουν για κάθε αγροτεμάχιο ξεχωριστά προκειμένου να εξασφαλίσουμε στο μέγιστο όλη την αρωματική παλέτα του Sauvignon Blanc. Ωριμάζει σε επιλεγμένα δρύινα βαρέλια για την αποφυγή της πρόωρης γήρανσης των αρωμάτων. Παράλληλα εφαρμόζουμε batonnage με φίνες οινολάσπες .

Οινολογικές Αναλύσεις:
Αλκοολικός Τίτλος : 13,85 % .
Ολική Οξύτητα: 5,25  g/l
Ανάγοντα Σάκχαρα : 1,79 g/l
pH:  3,54

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:Διαθέτει διαυγές κιτρινοπράσινο χρώμα. Στην μύτη, υπέροχα αρώματα καλοκαιρινών εξωτικών φρούτων όπως πεπόνι, μάνγκο και ώριμο κίτρο δένουν αρμονικά με τα αρώματα των ξηρών καρπών και της βανίλιας που γεννιούνται από την παραμονή του οίνου για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια παρουσία οινολασπών. Γεμάτο και λιπαρό στόμα σε απόλυτη ισορροπία με την οξύτητα. Μακρά επίγευση με νότες μπριός και ξηρών καρπών.

Φύλαξη–Παλαίωση: Επιδέχεται παλαίωση 4-5 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα: Πίνεται στους 10-12οC, συνοδεύοντας θαλασσινά, λιπαρά ψάρια, καπνιστό σολομό, λευκά κρέατα και πουλερικά με ελαφρές σάλτσες.